Mama-baba recept: Csirkés-brokkolis tészta
Korábban imádta, mostanában viszont kérdéses, megeszi-e. A brokkolit, nem a tésztát, mert a tésztát még más tányérjából is kilopja. Még ebben a formában is az volt a sláger, de azért lecsúszott a brokkoli is.
2 ek szójaszósz
1 ek barna cukor
1 kis gerezd fokhagyma, összenyomva
fél tk gyömbérpor
fél ek kukoricakeményítő
fél csirkemell, kis darabokra vágva
1 ek olaj
1 közepes fej brokkoli
kisebb fej vöröshagyma (vagy közepes fele)
kínai gyors (és hosszú) tészta
Az első hat összetevőt 1/4 bögrényi vízben alaposan összekeverjük és a csirkemell darabjait legalább 10 percig ebben pácoljuk. A csirkét ezután kiszedjük a pácból, de a levet megtartjuk. A felforrósított olajban elkezdjük sütni a csirkefalatokat, és amikor barnulni kezdenek, kiszedjük egy tálra azokat.
A forró edénybe beledobjuk a brokkoli rózsáit, valamint a csíkra vágott vöröshagymát. 1 percig sütjük, majd ezt követően 1/4 bögrényi vizet öntünk rá és lefedjük 3-4 percre, avagy amíg a brokkoli kellőképpen megpuhul. A végén a csirkét és a páclevet visszarakjuk az edénybe, majd folyamatos kevergetés mellett átforrósítjuk, hozzáadva a közben megfőzött tésztát is.
Korábban imádta, mostanában viszont kérdéses, megeszi-e. A brokkolit, nem a tésztát, mert a tésztát még más tányérjából is kilopja. Még ebben a formában is az volt a sláger, de azért lecsúszott a brokkoli is.
2 ek szójaszósz
1 ek barna cukor
1 kis gerezd fokhagyma, összenyomva
fél tk gyömbérpor
fél ek kukoricakeményítő
fél csirkemell, kis darabokra vágva
1 ek olaj
1 közepes fej brokkoli
kisebb fej vöröshagyma (vagy közepes fele)
kínai gyors (és hosszú) tészta
Az első hat összetevőt 1/4 bögrényi vízben alaposan összekeverjük és a csirkemell darabjait legalább 10 percig ebben pácoljuk. A csirkét ezután kiszedjük a pácból, de a levet megtartjuk. A felforrósított olajban elkezdjük sütni a csirkefalatokat, és amikor barnulni kezdenek, kiszedjük egy tálra azokat.
A forró edénybe beledobjuk a brokkoli rózsáit, valamint a csíkra vágott vöröshagymát. 1 percig sütjük, majd ezt követően 1/4 bögrényi vizet öntünk rá és lefedjük 3-4 percre, avagy amíg a brokkoli kellőképpen megpuhul. A végén a csirkét és a páclevet visszarakjuk az edénybe, majd folyamatos kevergetés mellett átforrósítjuk, hozzáadva a közben megfőzött tésztát is.
Labels: recept
0 Comments:
Post a Comment
<< Home