Mama-baba recept: Ratatouille (francia padlizsános egytálétel)
Mi ugyan egész nyáron sokszor ettük, mert mindenki nagy kedvence, csak kimaradt, úgyhogy gyorsan pótolom, amíg még lehet szép padlizsánt és cukkinit kapni.
1 nagy méretű padlizsán
2 közepes cukkini
1 nagyobb fej vöröshagyma
1 közepes piros kaliforniai paprika
1 közepes fehér édes paprika
3 közepes méretű paradicsom
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 kanál olívaolaj
tengeri só
őrölt fehérbors
A padlizsánt és a cukkinit megmossuk, vékony szeletekre vágjuk (a padlizsánt 1 cm, míg a cukkinit 5 mm-es vastagságúra) és kissé besózzuk, majd állni hagyjuk. 30 perc múlva, amikor már kioldódott belőlük a keserű íz, a zöldségeket vízzel leöblítjük és papírral szárazra töröljük. Felforrósított olajban átfuttatjuk az összevágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a padlizsánt, cukkinit és a kockára vágott paprikákat. Egy csipet sót és borsot szórunk rá, majd megpároljuk. 10 perc múlva beletesszük a lehéjazott, kockára vágott paradicsomot (egy pillanatra fövő vízbe dobjuk a paradicsomot, ezután a héját késsel könnyen le tudjuk húzni) és fedő alatt puhára főzzük.
Tálalhatjuk tésztával (pl. spagettivel), rizzsel, héjában sült krumplival, fogyaszthatjuk hidegen-melegen önmagában, vagy bagettel, de húsok, szárnyasok köreteként is kiváló.
Forrás: vital.hu
(Hagymát, fokhagymát és borsot én aránylag keveset használok a babás verzióhoz, helyette zöldfűszereket szoktam beletenni.)
Mi ugyan egész nyáron sokszor ettük, mert mindenki nagy kedvence, csak kimaradt, úgyhogy gyorsan pótolom, amíg még lehet szép padlizsánt és cukkinit kapni.
1 nagy méretű padlizsán
2 közepes cukkini
1 nagyobb fej vöröshagyma
1 közepes piros kaliforniai paprika
1 közepes fehér édes paprika
3 közepes méretű paradicsom
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 kanál olívaolaj
tengeri só
őrölt fehérbors
A padlizsánt és a cukkinit megmossuk, vékony szeletekre vágjuk (a padlizsánt 1 cm, míg a cukkinit 5 mm-es vastagságúra) és kissé besózzuk, majd állni hagyjuk. 30 perc múlva, amikor már kioldódott belőlük a keserű íz, a zöldségeket vízzel leöblítjük és papírral szárazra töröljük. Felforrósított olajban átfuttatjuk az összevágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a padlizsánt, cukkinit és a kockára vágott paprikákat. Egy csipet sót és borsot szórunk rá, majd megpároljuk. 10 perc múlva beletesszük a lehéjazott, kockára vágott paradicsomot (egy pillanatra fövő vízbe dobjuk a paradicsomot, ezután a héját késsel könnyen le tudjuk húzni) és fedő alatt puhára főzzük.
Tálalhatjuk tésztával (pl. spagettivel), rizzsel, héjában sült krumplival, fogyaszthatjuk hidegen-melegen önmagában, vagy bagettel, de húsok, szárnyasok köreteként is kiváló.
Forrás: vital.hu
(Hagymát, fokhagymát és borsot én aránylag keveset használok a babás verzióhoz, helyette zöldfűszereket szoktam beletenni.)
Labels: recept
0 Comments:
Post a Comment
<< Home