j

f a i r - nem babablog

Wednesday, August 22, 2007

Mama-baba recept: tortilla, de lehet akár omlett is

Előnye, hogy gyorsan kész van, és mehet bele szinte bármi. Ilyet ráadásul mindenki tud csinálni, csak azért írom le, hátha valakinek még nem jutott eszébe. A gyerkő számára kedvező, hogy kézzel ehető, bár nálunk most nagy sláger a babavilla is. A tojás pedig az egyik kedvenc.


2 kiskanál olaj
125 g apró kockákra vágott főtt burgonya
2 evőkanál zöldségkeverék (akár mélyhűtött) , pl. kaliforniai paprika, csemegekukorica, apróra vágott cukkini, vékony szelet gomba, brokkoli, paradicsom, spenót
1/2 apróra vágott újhagyma
2 tojás
2 evőkanál reszelt sajt

A serpenyőben felhevítjük az olajat, beletesszük a burgonyát és a zöldségeket, és addig pároljuk, amíg a burgonya picit barnulni kezd (illetve a mélyhűtött zöldségek, ha azt használunk, átforrósodnak). Hozzáadjuk a hagymát és még 1 percig együtt pároljuk. Felverjük a tojást, belekeverjük a sajtot és aranybarnára sütjük.

A recept szerint előmelegített grill alá helyezendő az étel serpenyőstül, hogy a teteje is megsüljön rendesen, de ez felesleges, mert meg is fordítható a serpenyőben - főként, ha nincs grillezős sütő.

Ha omlett lesz belőle, 1 tojáshoz 1 evőkanál tejföl és ugyanennyi liszt jár még, amikor a tojást felverjük, viszont a sajtot olyankor ki szoktam hagyni.



Forrás: Mit egyen a baba? - Dr. Penny Stanway és Sara Lewis

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home