j

f a i r - nem babablog

Sunday, March 22, 2009

Kilátástalan

Kéthetente lefuttatunk néhány lázasodós napot, elmegyünk a gyerekorvoshoz, aztán pár nappal később, további panaszok miatt a fülészetre, ahol általában semmi komolyabb bajt nem találnak. Most ott tartunk, hogy a pénteki orvoslátogatás után (ahol annyit mondtak, fújjam az orrát sós oldattal és adjak neki kalciumot), sokat köhög, a füle fáj, megint lázasodik, ráadásul aftája van, attól is nyűgös. Holnap ezek szerint ismét megyünk a fülészetre, ahol megint azt mondják, amit eddig, és minden megy tovább?

Nem tudom már, mit gondoljak. Hogy egy orrmandulaműtét mindent megoldana, holott nem is indokolt igazán? Hogy keressek ötödik, hatodik orvost, annak ellenére, hogy eddig mindegyik egybehangzóan ugyanazt mondta? Vagy vigyem inkább pszichológushoz a gyereket? Vagy gondoljam azt, hogy valaki rontást tett ránk?

6 Comments:

  • Én valami olyat is olvastam a témában, hogy a gyereknek le kell válnia az anyjáról, hogy ez a probláma teljesen rendeződjön.
    Nem tudom nálatok hogy van, de Zora pl csak velem hajlandó elaludni, és nem is tűnik úgy, hogy ez hamar változna.

    By Anonymous Anonymous, at 22/3/09 18:18  

  • Ha tényleg semmi nem használ, én egyértelműen a pszichológusra szavazok (főleg, ha még azt nem próbáltátok), szülőnek és gyereknek is. Nekünk bevált...

    By Anonymous Anonymous, at 22/3/09 20:58  

  • Szerintem vidd el egy jó magánorvoshoz!

    Ez a vizes orrcsepp történet nagyon gáz! Ha fáj egy gyerek füle, azt nem kitalálja. Vigyázz rá, hogy ne legyen bedugulva az orra és este is cseppents bele - persze ne vizet... Létezik gyerekorrcsepp.

    Ha aftája is van, lehet C vitamin-hiánya is, érdemes lenne adni neki frissen facsart narancslevet.

    Lehet olyat mondani, hogy a gyerek baja az anya baja, meg a pszichiáterhez járni, de én nem hiszem, hogy az anya-gyerek kapcsolat "rosszassága" miatt belázasodna egy gyerek...

    Jetinek (a zuram) szintén van egy genya baci a torkában, ami időnként felkúszik az Eustach-kürtjén a fülébe, és csak nagyon erős antibiotikumtól múlik. Ezt pedig az egyik pesti magánklinika fülésze állapította meg 2 év után.

    By Blogger Babi néni, at 22/3/09 22:11  

  • Altair: Kap más orrcseppet is, ha ok van rá, de most még csak nem is nagyon folyt az orra. Pénteken még köhögni se nagyon köhögött, csak azért vittem el dokihoz, mert előtte lázasodott és az unokatesónál (akivel együtt volt) tüdőgyulladást állapítottak meg.

    Tegnap délig jól volt, azóta vacakol, ma kezdte fájlalni a fülét (máskor ilyen még nem volt, max. dugult neki).

    Ha tudsz jó dokit, örülnék az elérhetőségének, az itteni név alatt hotmailes címre. Köszönöm.

    By Blogger sbodi, at 22/3/09 22:16  

  • Az én kicsim is fülfájós. Nem lehet, hogy valami baci "megült" a fülében, és az indul be mindig, ahányszor csak kicsit is legyengül az immunrendszere? Mert ezesetben az orrspray semmire sem jó, antibiotikum kell.
    Csodálkozom, hogy kéthetente előtörő fülfájást ennyivel elintéz egy orvos. :(

    By Blogger VOKinga, at 24/3/09 17:14  

  • anyamanya: elnézést, ha félreérthető, bár kommentben is írtam, hogy nem fülfájós kéthetente, hanem valami betegség van kéthetente. Fülfájás (aránylag enyhe) most volt talán másodszor, ellenben kb. egy éve tart az, hogy gyakran megbetegszik.

    By Blogger sbodi, at 24/3/09 18:13  

Post a Comment

<< Home