j

f a i r - nem babablog

Sunday, December 28, 2008

Kérdések

Eljutunk-e még valahova, ami nem orvos, patika, ügyelet vagy kórház? Fogom-e még szimplán anyának érezni magam, avagy szimplán anyaság az, hogy hosszú hónapokon keresztül 24 órában leginkább betegápoló vagyok? Boldogabb lehet-e bárki attól, ha attól kéne boldogabbnak lennie, hogy van, aki rosszabb helyzetben van? Akarok-e emberekkel beszélgetni (vagy akár csak ide írni), amikor nincs miről, mert ami esetleg van, az úgyis csak panasznak hat? Mi lesz így a lányommal? Lehet-e úgy élni hosszabb távon, hogy max. egy napra tud előre tervezni az ember? Mi lesz a munkahelyemmel? A közösséggel? Mi lesz a gyerekkel? Hova kéne fordulni tanácsért, hova vigyem további kivizsgálásokra? Mikor adhatom be a következő adag lázcsillapítót? Holnap reggel is 39,3-mal ébred és hűtőfürdővel nyitjuk a napot? Hogyan kaparjam össze magam, amikor mostanra már úgy is bőven elég, hogy az ünnepek alatt itthon van mindenki? Segítene az, ha kimennék egy rétre és ordítanám tele torokból, hogy ELÉG? A gyerek azért nyűgös, mert már neki is elég a sok betegápolással kapcsolatos csesztetésből, vagy azért, mert épp rosszul érzi magát? Tényleg igaz, hogy akkor érzi az ember, hogy már elég volt, amikor félúton tart a célig? Amúgy meg mi a cél? És mióta is érzem, hogy üvölteni tudnék, hogy ELÉG?

Mi lesz így a helyes, okos, vidám kisnagylányommal?

7 Comments:

  • :(
    Az orvosok egyébként mit mondanak/javasolnak?

    Bárcsak segíthetnék...

    By Blogger Gyöngyi, at 29/12/08 15:50  

  • Milyen lázcsillapítót használtok?

    Nem lehet, hogy az orvosotok - hmm - nem elég felkészült?

    By Anonymous Anonymous, at 30/12/08 12:51  

  • Úgy segítenék:(((És gondolom a családod is. De sajnos egy beteg kisgyereknek úgysem kell senki más csakis az anyukája. Érthető hogy eleged van, és nem szégyen ezt a világba kiáltani, hogyha ettől könnyebb lesz kicsit, tedd csak!!! Remélem a bejegyzés óta már kicsit jobban vagytok mind a ketten! Kitartást és jobbulást!

    By Anonymous Anonymous, at 30/12/08 19:46  

  • Köszönjük!

    Az orvos annyiban tényleg nem elég felkészült, hogy nem immunológus, de gyerekorvosnak jó, végülis már kiderítette az immuncsökkentséget. (Hogy 26-án az ügyeletes orvos miért mondta, hogy nincs vész, azt nem tudom, de ő nem a mi orvosunk és lehet, hogy akkor még nem tűnt vészesnek a dolog, másfelől ugye nem ismeri a lányomat.)

    Hogy az immuncsökkentséget hogyan lehet kezelni, azt még kiderítem. Az úgy van velem, hogy egy rövid ideig nyűglődöm (főleg, ha csak a helyzetre lehetek mérges, mert az olyan tehetetlen düh), aztán úgyis a megoldásra koncentrálok.

    Hanna egyébként hősiesen tűri az egészet, van kiről példát vennem. :) (Igaz, ihatna többet, úgy kell két-három kortyonként belekönyörögni az innivalót, pedig én már bármit adnék neki.)

    By Blogger sbodi, at 30/12/08 20:33  

  • Van gyermekklinikán ismerös gyerek belgyògyász orvosunk, àt tudom küldeni a szàmàt. Zoràt ö kezelte a májàval.

    By Anonymous Anonymous, at 30/12/08 21:13  

  • Oui, köszi.

    By Blogger sbodi, at 30/12/08 21:17  

  • Most olvasom...:-( És nagyon-nagyon szorítok, hogy mihamarabb túl legyetek ezen a betegeskedősön...

    By Blogger Zsukkata, at 30/12/08 23:13  

Post a Comment

<< Home