j

f a i r - nem babablog

Wednesday, June 11, 2008

Kötelező foci EB-s, alapszinten

Tudtátok, hogy a foci arról szól, hogy a piros ruhás bácsiktól a fehér ruhás bácsik próbálják elvenni a labdát, aztán meg a fehér ruhás bácsiktól próbálják elvenni a piros ruhásak a labdát, mindezt úgy, hogy a kezükkel ne érjenek hozzá? Kivéve ott, ahol azok a lapos, színes képek vannak, mert ott megfoghatják és dobhatják is.

A kék ruhás bíró figyeli, hogy ne bántsák egymást a bácsik, akik azért néha mégis bántják egymást, vagy nem elég ügyesen veszik el a másiktól a labdát, amiért a bíró időnként megbünteti őket. Szintén kékben vannak a "kisbírók" (bocs), akiknél színes zászló is van, és akik szintén nagyon figyelik, ahogy a többi bácsi focizik. A labdát rugdosó bácsik néha csúnyán elesnek és fáj nekik, de erősek és bátrak, így szaladnak tovább, hogy berúgják a labdát a hálóba, és akkor örülnek. Az a gól.

Ja, és van két kapus is, nagy kesztyű van a kezükön. Ők is megfoghatják kézzel a labdát, sőt, az a dolguk.

4 Comments:

  • Na, most már én is értem. :)

    By Anonymous Anonymous, at 12/6/08 10:42  

  • Ez tök aranyos!

    De mi az a les? Amikor valaki suttyomban figyel?

    És mi az a tizenegyes? Ugye nem az a bácsi akinek a két egyes van a hátán?

    By Anonymous Anonymous, at 13/6/08 09:44  

  • Akkor már sokkal többet tud a fociról, mint pl. én. :)

    By Blogger Gyöngyi, at 13/6/08 23:03  

  • D. szerint a les az, amikor a kékruhás kisbíró bácsi felemeli a zászlóját, mire a kékruhás bíró bácsi sípol. Vannak, akik azt állítják, hogy ezt ennél pontosabban is el tudják magyarázni, őrájuk nagyon bizalmatlanul kell nézni, mert festik magukat. A tizenegyes meg ez: http://doresz-napjai.blogspot.com/2008/06/tizenegyes.html

    By Blogger anyahajó, at 15/6/08 09:34  

Post a Comment

<< Home