j

f a i r - nem babablog

Sunday, March 09, 2008

Újra kisvakond

Már írtam, hogy a kisvakond a barátom. Sőt, sokszor kisvakondnak érzem magam. Például újabban nekem is fontos a nadrágon (és a kabáton) a nagy zseb. Mit nekem pelenkázótáska és társai.

De nem is ezt akartam írni, hanem hogy megtaláltam azt a kisvakond részt a youtube-on, amiben a nyuszi szül. Aki még nem látta, nézze meg. A véleményekre is kíváncsi lennék, már csak azért is, mert nálunk mindhármunkat teljesen más fogott meg belőle. Addig mi szépen elhúzzuk kicsit a csíkot.

5 Comments:

 • Nekem az tűnt fel, hogy a nyusziapu milyen aktív résztvevője volt a folyamatnak és milyen nagy szeretettel vette körül a nyuszianyut és később a kisnyulakat. :)

  Jó utat nektek!

  By Blogger Gyöngyi, at 9/3/08 21:17  

 • Nem láttam még olyan mesét, amiben ilyen élethűen ábrázolták volna, hogy milyen a születés. Nem a gólya hozza a nyuszibébiket :-) És ez talán eloszlatja az oviban elterjedt nézeteket is, hogy a gyerekek úgy születnek, hogy az anyuka hasát felvágják (lsd a. blogja valamikor...) :D
  És persze nyuszikispapa is egy tündérvirágszál :-)

  By Blogger Kata, at 9/3/08 22:26  

 • én azon röhögtem, hogy ugyan a szülést rendesen mutatják, azért azt nem vállalták be, hogy hogy megy be a kisbébi. És persze kisvakond szigorúan megáldja a házasságot, mielőtt az egekbe repülnek a nyuszik - gondolom a baráti lengyel népköztársaság vallásos érzéseire tekintettel. (ugye erről a részről van szó? Én most csak a memóriámra hagyatkoztam, elég vakondot nézek amúgy is, sőt.) Ja, és frászt kaptam, amikor a vakond mint szülész rányomott a nyuszi hasára, hogy jöjjön gyorsabban a gyerek. Ez azért kicsit erős, bár tudom, hogy van rá példa a valóságban is.

  By Anonymous a., at 15/3/08 19:29  

 • - 1 csokor virág elég volt, hogy ágyba bújjon vele
  - amikor kiderült a terhesség, anyuka ajándékai mind praktikus ajándékok lettek - ergo a gyerek kapta, nem az anyuka
  - punci!
  - a vakond nem mosott kezet a szülés előtt (Semmelweis Ignác!)
  - a film nem propagálta a szoptatást

  By Anonymous Anonymous, at 16/3/08 23:04  

 • Most nézem, hogy már könyvben is kapható a sztori:
  Kisvakond és a nyuszimama
  http://bookline.hu/control/producthome?id=68569&type=22

  By Anonymous Lobo, at 1/4/08 18:40  

Post a Comment

<< Home