j

f a i r - nem babablog

Saturday, December 15, 2007

Minden perccel jobb a helyzet

Magányos: a mai nap mottója. Pedig a héten már nem fogjuk megdönteni az eddigi "legtöbb idő, amit az adott héten apa-pár nélkül töltünk" rekordot, csak épp ez is egy olyan hétvége, amikor nehéz, hogy más a családjával van, mi meg ugyanúgy kettecskén, mint egy rossz hétköznapon. Olyasmi - ha már itt tartunk, vagy legalábbis mindjárt itt tartunk -, mint karácsony este bandukolni hazafelé a sötétben, hóban-hidegben, egyedül, útban egy üres lakásba, ami még csak nem is a tiéd. Vagy mint a "tavaszi szél" második versszaka a gyereklemezen, ami valahogy nagyon nem való oda.

3 Comments:

  • A "De a fátyol nehéz gúnya, virágom, virágom
    Mert azt a bú földig húzza, virágom, virágom" -re gondoltál? Nem is értem miért került ez egy gyerekdalba (Lehet, hogy ez is csak úgy gyerekdal, ahogy a Moby Dick gyerekregény). Szerencsére még nem kellett elmagyaráznom, hogy mit jelent.
    Szép vasárnapot kívánok! Remélem ma esni fog a hó! Hannának tetszett a mindent elborító fehérség?

    By Blogger Kalimera, at 16/12/07 08:08  

  • Nálunk minden hétvége és minden ünnep ilyen nemcsaláddaltöltős... :-( Úgyhogy gondolunk Rátok :-)! Persze hétköznap, amikor minden normális ember dolgozik, akkor van családdaltöltős idő is - de az azért sosem olyan, mint a hétvége lenne. Na, de a pályaválasztásról előbb kellett volna gondolkodni...

    By Blogger Zsukkata, at 16/12/07 09:23  

  • Kedd óta tart ezen a héten a "nemcsaláddaltöltős". A dalt pedig a "zöld pántlika" résztől gondoltam.

    By Blogger sbodi, at 16/12/07 09:40  

Post a Comment

<< Home