j

f a i r - nem babablog

Wednesday, November 28, 2007

Problémák?

Szívesen mondanám, hogy azok nincsenek. Telnek-múlnak a kicsit ugyan unalmas, hosszú téli napok, de jól megvagyunk. Erről nincs is mit beszélni. Csak el kéne dönteni elég hamar, hogy mi legyen a fránya epekövekkel, mert az orvos szerint "időzített bomba" van a hasamban. Próbálkozzam-e még alternatív módszerekkel, vagy irány a műtő? Már ha egyáltalán gyorsan elintézhető ez manapság egy magyarországi kórházban. Időzített bombával viszont nem indulhatunk neki a nagyvilágnak tavasszal, még akkor sem, ha nem az a fajta, amit a reptéren a biztonságiak kiszúrnának.

Hanna is komoly nehézségekkel küzd. Az "anyuka, segítsek!" felkiáltásokat gyakran követi a "ne segítsek, ne segítsek", ha pedig lemennénk, mert le szeretne menni és épp az idő is jó, akkor mégsem akar, vagy legalábbis öltözni nem akar. Nem egyszerű, egy ilyen kis embernek ezek elég komoly kihívást jelentenek.

Az időjárás is olyan izé, mindig alvásidőben van a legszebb idő. Avagy az alvásidő az izé, de az alvásidő úgyis fontosabb, úgyhogy azzal nincs is baj. Csak az időjárással. Vagy hogy is van ez?

Az is mekkora hülyeség, hogy alt hangú nő a zenebölcsiben az én hangomhoz képest "üveghangon" énekel (ezért is jártunk eddig olyan helyre, ahol egy fickó tartja), úgyhogy én inkább nem is énekelek, csak brummogok, de lehet, hogy jobb, ha én nem énekelek, bár Hanna eddig még nem ellenkezett.

Mondjuk az a szép a gyerekezésben, hogy akkor is szeret, akkor is én vagyok az egy szem anyukája, ha két napja nem tusoltam, kócos a hajam vagy ha rossz a hangom, azt pedig megoldjuk, hogy máskor megyünk le sétálni és a főzés-háztartás-játék ideje máskorra marad.

És ezt kiemelném, mert nem arról van szó, hogy a problémát keresem mindenben, mert arra vonatkozó példát épp eleget kapok mástól és eszem ágában sincs követni a mintát. De annak nagyon tudnék örülni, ha az epekő kérdéskör megszűnne. Mert Hanna majd kinövi a dackorszakot, hamarosan újra jön a tavasz, a háztartás megvár, zenebölcsibe pedig járhatunk akárhova, egyébként meg majd tényleg nem énekelek, na de mi legyen az epekövekkel?

2 Comments:

Post a Comment

<< Home