j

f a i r - nem babablog

Friday, October 19, 2007

Kívánságlista, avagy nyakunkon a hideg

Én is igazolhatom (ahogy ők is), hogy az anyák hamarabb vesznek a gyermeküknek egy sokadik ruhadarabot, mint maguknak. Biztos vannak ellenpéldák is, persze (és felőlem nyugodtan), de maradjunk a saját házunk táján.

A gond ott kezdődik, amikor anyuka minimális szabadidővel rendelkezik, és ezen felül úgy gondolja, a lányának nem a plázában a helye, hanem a játszótéren. Ugyanis eljön az idő, amikor anyukának nincs télre cipője és a kabátja sem igazán játszótérre való. Kesztyű is jól jönne, mert kezd hideg lenni, és nem dughatja zsebre a kezeit (egyikkel fogja a lánya kezét, a másikban lóg a motor, ahogy az kell). Ha pedig órákat tölt kint a szabadban, sapka sem ártana, pedig soha nem volt oda a sapkákért. Télen pedig lehet, hogy a 1,5 éve turkált és azóta folyamatosan használatban lévő fekete vászontáska sem fog beválni, ha elered az eső, netalán a hó. Meg egy-két hosszú ujjú felső is jól jönne, mert anyuka az elmúlt 2+ évben már rongyosra hordta azokat.

Így anyuka futtában (mert téli kabátja még a gyermeknek sincs) benéz egy-két boltba, majd kissé elkeseredik és úgy dönt, jobb híján majd kívánságlistát ír - bár jó kérdés, mi alapján -, addig meg sízoknit húz a vékony őszi cipőbe, mert a rendelkezésére álló idő alatt aligha fog ennyi mindent beszerezni, számára is elfogadható árakon.

2 Comments:

  • Sbodi, bocs, hogy nem a témához kapcsolódva, de hogy hozod létre a Labels-t? Nem találom sehol... :-(

    By Blogger Zsukkata, at 20/10/07 19:20  

  • Öhm. Kérdést már vissza is vontam. Csak azt hittem, hogy a sima címkén kívül van még valami egyéb, besorolást segítő kategória is... :-)

    By Blogger Zsukkata, at 20/10/07 19:40  

Post a Comment

<< Home