j

f a i r - nem babablog

Friday, October 26, 2007

A gyereknevelésről

Van az a mondás, hogy ember tervez... Gyereknevelés esetében az ember és a mondásban szereplő másik megnevezett illető között áll még valaki: a gyerek. Aztán amikor a gyerek már nagyobb - bár ezt egyelőre csak hallomásból szűrtem le -, komoly résztvevőként bekerül az addigra három személyesre bővült játékba a gyerek korosztályának megfelelő csoport is.

A gyermek okítására (a nevelés részeként) ott vannak a különféle intézmények. Így a szülő feladata a gyereknevelés során nagyrészt egy dologra összpontosul. Arra, hogy a gyerekét szeresse, úgy, ahogy senki más nem fogja. Nem mintha ez minden pillanatban olyan egyszerű lenne, mint amilyennek tűnik.

Ezeket leszűrve valószínűleg csak azért érdemes hozzáolvasni a gyerekneveléshez, mert vannak esetek, amikor a szülő csak áll meglepetten és hirtelen nem tud mit reagálni. Vagy reagálna, zsigerből, ami nem mindig lenne jó, bár ez utóbbiról nem vagyok teljes mértékben meggyőződve. Arról sem, hogy a leírtak tényleg helytállóak-e, de itt és most így látom. Majd az élet kijavít.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home