j

f a i r - nem babablog

Wednesday, August 15, 2007

A nők és az anyázás

Emlékszem, még középiskolában, csupa lányosztályban történt, hogy két-három lány úgy összeverekedett valami semmiségen, hogy az egyiknek jól megtépték a hosszú szőke haját, a másikat pedig jól odavágták a táblához.

Ennél azonban sokkal durvább, ami anyukák között megy néhány babás fórumon. Én nem értem, miért a nagy felhajtás, amikor a gyereknevelés úgyis egyedi. Mindenki úgy csinálja, ahogy. Direkt nem részletezem, szerintem nyilvánvaló, hogy túl sok az egyéni tényező ahhoz, hogy kívülállóként bármit is lehessen mondani. Mi több, még bennfentesként sem egyszerű okosnak lenni.

A furcsa viszont az, hogy még ha ezzel tisztában is vannak, vagy ha az adott helyzetben végül ebben meg tudnak egyezni, akkor nem erről vitatkoznak, hanem valami teljesen más miatt kapnak hajba. Vagy épp azon agonizálnak, hogy ha nem nyilváníthatják ki őszintén az ilyen-olyan meglátásaikat, akkor mi értelme az egésznek.

Nem is ragozom tovább. Minek olvasom?

2 Comments:

  • Óóó, ismerős (és elszomorító)... A "legjobb" összeugrós témák: Természetes vagy császáros szülés, meddig szoptassunk, együtt aludjunk vagy külön... Ezeket a témákat már messziről kerülöm.

    By Anonymous Anonymous, at 16/8/07 22:55  

  • Az a jó ebben a veszekedésben - keressük benne a jót - hogy a kismama kiengedi a fáradtgőzt a fórumon, és otthon már feszültségmentesen várja a párját :)

    By Anonymous Anonymous, at 21/8/07 23:01  

Post a Comment

<< Home