j

f a i r - nem babablog

Friday, July 27, 2007

Dumagép

Hanna szája be sem áll egész nap. Folyamatosan kommentálja az eseményeket ("jön egy autó", "fúj a szél", "ott egy cica", "apa jön mindjárt", "mama hazament", "sárga labda elgurult" stb.), és kérdez. Nem azt, hogy mi micsoda, hanem azt, hogy mi történik, legfőképpen azt, ki mit csinál. "Hanna micsiná?", "Anyuka micsiná?" "Zsuzsi baba micsiná?" - ha pedig tudja, akkor természetesen azt mondja. Egyszerűen csak fogja magát és kijelenti, hogy "anyuka pancsol", majd megismétli, úgy, hogy még a keresztnevemet is odabiggyeszti az anyuka szó elé.

Ma amikor fürdés után törölgettem, a szokásos módon meg kellett néznie, anyukán van-e melltartó. Amikor kijelentette, hogy "anyuka - metató" (mely a 1,5 évesek szótárában igen fontos kifejezés, bár mentségünkre szóljon, a bugyi és gatya szavakat is tudja), megkérdeztem, neki van-e. Ő simán rávágta: "neke nincs".

Amikor épp nincs megjegyezni- és kérdeznivalója, akkor mondókákat mond vagy énekel (a maga módján). Ha pedig mi mesélünk vagy éneklünk neki, akkor azt mondogatja igen sűrűn: "mégecce, mégecce".

3 Comments:

  • Nem nagyon mondanak ugyan esőt, de Hanna szótárából feltűnően hiányzik a "cica" szó.Tenni kellene ellene.:)
    sweatpea@move.hu

    By Anonymous Anonymous, at 27/7/07 22:32  

  • Tudja, szereti is őket, ott ácsorgunk az utcán hosszasan, ha látunk egy cicát. Nyávogni is kitűnően tud (mármint úgy, hogy "miáu"). :)

    By Blogger sbodi, at 28/7/07 09:14  

  • Amint rendbejöttél, Hanna megsétáltathatja az ügyesebbiket, mert pórázon már nagyon vagányak vagyunk!:)
    És te meg vigyázz magadra...

    By Anonymous Anonymous, at 31/7/07 17:29  

Post a Comment

<< Home