j

f a i r - nem babablog

Friday, March 23, 2007

Pocak

Manci annyira pocakos lett, hogy vannak olyan, egyéb szempontból teljesen az ő méretének megfelelő ruhák, amelyeket bűn lenne ráadni, mert ülve nem kapna levegőt. Sosem volt kákabélű, de most valószínűleg a hízásos periódusában van, aztán meg majd megnyúlik, ami rendben is lenne, csak azt nem értem, hogyan tud(na, bármilyen periódusában is van) egész nap enni. Persze lehet, hogy csak kíváncsiságból kér mindig mindenből, de a múltkor az elutazásunk alatt elég jó kis mennyiségeket evett velünk a vacsoránál, és aztán simán megette a saját vacsoráját is.

Holnaptól diétára fogom, már csak azért is, hogy megtapasztalhassa, milyen lehet nekem, aki azért nem eszik egész délelőtt, hogy ő ne nassoljon feleslegesen.

Mindezt persze viccesnek szántam, legfeljebb annyi valóság rejlik a szavaim mögött, hogy most próbálunk átállni félig rendes vacsorára (szendvics+friss zöldség), félig maradna a tápszer, de ő simán megeszi a fél adag maszatos-szendvicses vacsora után az egész adag tápszert, a védőnő meg azt mondta, ne adjak neki egész adagot inni.

Megbújik még itt az is, hogy a saját tapasztalataim miatt - ismerősök mosolyoghatnak - nem szeretném, ha valaha meg kellene élnie, milyen dolog kövér kislánynak lenni, de persze olyannak fogom szeretni, amilyen lesz, csak épp annyira szólok bele az egészbe, hogy továbbra sem szoktatom rá, hogy feleslegesen nassoljon. Már csak azért sem, mert nem tartom ideálisnak, ha egy családban szeretet és odafigyelés helyett leginkább csak kaját adnak, még akkor sem, ha figyelembe vesszük azt, hogy az étel készítésekor-készítésével az ember szeretetet is átad(hat), hiszen gondoskodik a másikról.

Amúgy odavan a számára új savanyú ízekért, legyen az citrom, friss narancslé vagy paradicsom. Holnap újra kipróbáljuk a joghurtot, hátha most bejön az is.

2 Comments:

  • Mi azon aggódunk, hogy eleget eszik-e. Nem valami jó étvágyú a lány, de ha mi eszünk valamit, abból rögtön kér. Csokit pl csak titokban eszek, ha nem lát.
    Lehet hogy az egész étvágy-dolog genetikai, mert állítólag én sem nagyon ettem kisgyereknek... nem tuom mennyire tudja ezt a szülő befolyásolni.

    By Anonymous Anonymous, at 24/3/07 20:45  

  • Én most reggel inkább felkelek hamarabb, és úgy reggelizem. :)

    By Blogger sbodi, at 28/3/07 08:55  

Post a Comment

<< Home