j

f a i r - nem babablog

Wednesday, February 22, 2006

Jó úton...

Levittem a lányt sétálni. Már az első sarkon megszólított egy másik babakocsis, aztán sétáltunk együtt, megbeszélve a gyerekek korát, nemét, alvási és evési szokásait, a szülést, ráadásul mivel egy kórházban volt szerencsénk szülni, még a párom által macsónak titulált, de egyébként kedves aneszteziológus doktor(bácsi)t is.

Miután megegyeztünk, hogy majd keressük egymást, alig indultak el hazafelé, szembejött egy másik babakocsis, akivel ugyan nem elegyedtem szóba - túl sok lett volna hirtelen a jóból -, de további sétám során egy biciklis bácsi megdícsérte a babakocsit, és a kapunk elé érve újabb babakocsis jött szembe, akit szintén megszólíthattam volna, csak épp telefonáltam egy kismamával.

Aztán meg ezt olvasom:

It's so important as a new mom to make friends with other new moms who are going through the same thing you're experiencing. Having a baby can be extremely isolating because you're just trying to get your baby fed, and figure out how to breastfeed, and how to give her a bath, and you're not thinking about your social life. Plus, a lot of women come from this incredibly rich social environment of working to being home alone with a crying baby. It's like a double-whammy. You're in the place where you live, but if you've been working you haven't invested a lot of energy into becoming friends with your neighbors -- you feel like a stranger in your own neighborhood. When you have a new baby you have a new job, which is making new friends.


...de azért a régi barátaimat is szeretném megtartani, még akkor is, ha hamarosan klubot alakítok itt a környékünkön és a zöldséges majd úgy ismer minket, hogy szép piros almát ad Hannának, mondjuk a névnapjára.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home